Huolto

Pidä pyörästäsi hyvää huolta, niin se kantaa sinut keveästi! Pyörä on kovalla rasituksella ja siinä on kuluvia osia. Siksi pyörää on tärkeää huollattaa säännöllisesti. Olet tervetullut hoitamaan sekä pikkukorjaukset että säännölliset huollot meidän pyörähuollossa. Meiltä löytyy koulutettu mekaanikko, asianmukaiset huoltotilat, vaadittavat erikoistyökalut ja diagnostiikkatyökalut. Kontaktiverkostomme on laaja, joten voimme konsultoida sekä pyörävalmistajia että varaosavälittäjiä jotta voimme ratkaista ongelmasi parhaalla tavalla. Olemme virallinen Bosch, Shimano ja Yamaha -sähköpyörähuolto.

Tervetuloa pyöräsi kanssa meille pyörähuoltoon Espooseen! Käydään pyörähuolto tarpeesi läpi kahvi- tai teekupin ääressä.

 

 

 

Pidä pyörästäsi huolta!

Polkupyörän huolto kannattaa hoitaa hyvin, jotta ajaminen on mahdollisimman mukavaa ja pyörä on turvallinen käyttää. Huoltamaton pyörä muuttuu ajan kanssa raskaaksi ajaa, vaihteet voivat kenkkuilla, jarrut ulvoa, kiekot kieroilla ja osat kolista. Viimeistään siinä kohta on aika tulla huoltoon. Säännöllinen pyörähuolto pidentää pyöräsi käyttöikää ja on myös edellytys valmistajan takuun voimassaololle. Aktiivisessa käytössä oleva pyörä kannattaa huollattaa vähintäänkin kerran vuodessa. Kalliissakin pyörässä on osia, jotka väistämättä kuluvat käytössä: jarrupalat, vaijerit, vaijerinkuoret, renkaat, laakerit… Sähköpyörien sähköjärjestelmiin tulee myös ajoittain päivityksiä, jotka ladataan pyörään huollon yhteydessä.

 

Asiantunteva sähköpyörähuolto

Sähköpyörän huolto on hyvä hoitaa asiantuntevassa sähköpyörähuollossa, jossa on käytössä diagnostiikkaohjelmat, sähköjärjestelmien merkkikohtaiset erikoistyökalut, sähköpyöriin soveltuvat varaosat ja osaava henkilökunta. Olemme virallinen Bosch, Shimano ja Yamaha -sähköpyörähuolto. Ylläpidämme ja kehitämme ammattitaitoamme jatkuvalla kouluttautumisella ja seuraamme tarkalla silmällä markkinoiden uusimpia ratkaisuja ja tuotteita.

Pyörähuollot arjanvarauksella

Polkupyörän huollot tehdään ajanvarauksella, pieniin korjauksiin pyörän voi tuoda ilman ajanvaraustakin. Pyörän voi tuoda ja noutaa myymälän aukioloaikojen puitteissa maanantaista perjantaihin 10-18 ja lauantai 10-16. Mikäli et pääse tai halua kuljettaa pyörääsi huoltoon, voimme noutaa pyöräsi pyöräkorjaamolle pääkaupunkiseudulta. Kysy lisää asiakaspalvelustamme! Ajanvarauksen polkupyörähuoltoon voit tehdä sähköpostitse huolto@pyora-asiantuntija.fi tai soittamalla Mekaanikollemme 041-3185187.

 

Säännölliset pyörän huollot pidentävät käyttöikää

Miksi huollattaa pyörä säännöllisesti? Valmistajan antama takuu pysyy voimassa, pyörää on miellyttävä käyttää, eikä siihen kerralla tarvitse tehdä kallista suurhuoltoa. Huoltoväli riippuu siitä, miten paljon pyörää käytetään. Kerran vuodessa on hyvä taso arkiajajalle. Jos ajat paljon, huoltotarve on suurempi. Tarjoamme seuraavia huoltoja ja korjauspalvelua:

 

1. Ensihuolto

Uusi pyörä tulisi tuoda ensihuoltoon, kun sillä on ajettu 200-300 km tai n. kolme kuukautta. Miksi ihmeessä aivan uusi pyörä pitää heti huollattaa? Syy on yksinkertainen: kun pyörä otetaan käyttöön, joutuvat uudenkarheat osat rasitukselle. Vaijerit venyvät ja pinnat saattavat löystyä. Ensihuollossa tarkistetaan juuri nämä löystyvät, venyvät ja liikkuvat kohdat ja palautetaan ne sopiviin kireyksiin. Ilman tätä huoltoa saattavat uuden pyörän vaihteet alkaa rutista, jarrut heiketä ja vanteet menettää pyöreän muotonsa. Ensihuolto on myös edellytys valmistajan takuun voimassaololle!

 

2. Vuosihuolto

Pyörässä on paljon liikkuvia ja kuluvia osia, joitten notkea toiminta on edellytys sille, että pyörä toimii tarkoituksenmukaisesti. Kerran vuodessa on hyvä tuoda pyörä huoltoon tarkistettavaksi ja korjattavaksi. Vuosihuollossa pyörä käydään järjestelmällisesti läpi. Kuluneet osat vaihdetaan uusiin, laakerit voidellaan ja pyörän säädöt laitetaan kohdilleen. Sähköpyöriin ladataan uusimmat ohjelmistopäivitykset. Jos ajat paljon, voi olla hyvä huollattaa pyörä kahdesti vuodessa.

 

3. Käyttöönottohuolto

Jos pyörä on seissyt pitkään käyttämättömänä tai on hankittu käytettynä, on hyvä tarkistuttaa sen kunto. Käyttöönottohuollossa pyörä käydään läpi ja varmistetaan että se on turvallinen käyttää. Käyttöönottohuolto on kevyempi versio vuosihuollosta.

 

4. Pienet korjaukset

Varsinaisten polkupyörä huoltojen lisäksi teemme ns. pieniä korjauksia. Tällaisia ovat esimerkiksi vaihteitten säätö, ketjujen vaihto, jarrujen ilmaus tai sisäkumin vaihto. Myös se, että pyörä tuntuu jotenkin oudolta, on riittävä syy tulla käymään. Sinun ei tarvitse tietää tarkkaan mikä on rikki voidaksesi tulla meille! Kerro meille mikä tuntuu huonolta ja me etsimme vian. Työt tehdään siinä järjestyksessä, kuin ne on otettu vastaan, eli emme takaa, että pieni korjaus hoidetaan välittömästi.

 

Pieni korjaus ei korvaa säännöllistä polkupyörän huoltoa, koska siinä pyörää ei käydä järjestelmällisesti läpi, vaan keskitytään vain ongelmakohtaan. Muista siis myös säännöllinen vuosihuolto.

Kun tuot pyörän huoltoon

Kun tuot pyöräsi huoltoon:

  • irrota pyörälaukut, lastenistuin, etukori, irtolukot ym. lisäosat
  • Jätä avain runkolukkoon
  • Puhdista pahimmat ravat pois esimerkiksi rätillä pyyhkimällä
  • Jätä sähköpyörään kaikki sähköjärjestelmään liittyvät osat (akku avaimineen, näyttö jne.). Lataa akkua sen verran, että voimme testata sähköjärjestelmän koeajolla.

Tullessasi pyöräkorjaamolle keskustelemme kanssasi pyörästäsi. Kerro, jos olet havainnut erityisiä ongelmia. Sovimme samalla toivomasi hintakaton. Jos pyörässä on paljon vaihdettavia osia ja huollon hinta näyttää nousevan yli asettamasi rajan, soitamme sinulle ja kysymme, miten edetään. Tällaisilta ikäviltä yllätyksiltä välttyy parhaiten huollattamalla pyörän säännöllisesti.

Ajanvarauksella tehtävät pyörähuollot valmistuvat viimeistään seuraavana työpäivänä. Työt tehdään vastaanottojärjestyksessä. Joskus huollon kesto voi venyä meistä riippumattoista syistä: esimerkiksi jos pyörään pitää vaihtaa joku kriittinen osa, jota joudumme odottamaan tavarantoimittajalta. Voit saada meiltä huollon ajaksi käyttöösi varapyörän. Meillä on tarjolla varapyöräksi kaksipyöräinen- ja kolmipyöräinen laatikkopyörä, sekä umpi- ja avorunkoiset sähköpyörät. Saatavuus vaihtelee luonnollisesti pyörien kysynnän mukaan. Kerro huoltoa varatessasi, jos haluat varapyörän!

 

Mitä voit tehdä itse

Voit tehdä itsekin paljon pyöräsi hyväksi. Jos mahdollista, säilytä pyörää suojassa sateelta. Tarkista pyöräsi maksimikuorma äläkä ylikuormaa. Pyörät on suunniteltu kestämään tietynlaista rasitusta. Kevyeen kaupunkiajoon tarkoitettu pyörä ei kestä samanlaisia voimia kuin pitkäperä- tai maastopyörä. Pieniä huoltotoimia:

  • Pidä pyörä puhtaana. Näet mahdolliset vauriot ja pidennät osien käyttöikää. Pyyhi irtolika pois esim. pehmeällä harjalla. Voi pestä pyörän vedellä ja pehmeällä sienellä/harjalla tai pyyhkimällä märällä rätillä. Älä hankaa kovaa, ettei hiekka naarmuta runkoa, äläkä koskaan käytä painepesuria!
  • Tarkista rengaspaine säännöllisesti: suositeltu paine lukee ulkokumin kyljessä (esim. 3.0-5.0 Bar). Suosittelemme hankkimaan kotikäyttöön painemittarillisen lattiapumpun.
  • Tarkista ulkokumien laidat. Halkeamat ovat merkki siitä, että renkaan käyttöikä alkaa olla lopussa.
  • Jos sinulla on vannejarrut, pyyhi vanteet puhtaaksi esim. rasvanpoistajalla tai pesuaineveteen kastetulla rätillä
  • Ketjut voi puhdistaa esimerkiksi teräsharjalla
  • Ketjut kaipaavat voitelua, mutta maltilla! Ylimääräinen rasva kerää vain likaa ja nopeuttaa ketjun kulumista. Käytä vain ketjuille tarkoitettua voiteluainetta ja levitä sitä vain ketjun sisäosiin.
  • Ruiskuta ohutta voiteluainetta vaijerinkuorien sisään, erityisesti kun lämpötila sahaa nollan molemmin puolin.
  • Tarkista säännöllisesti, että kiekot ovat kunnolla kiinni, oli ne kiinnitetty sitten pikalinkulla tai muttereilla. Pikalinkun kiinni painaminen saa tuntua reippaasti raskaalta!
  • Tarkista että tarakan ja lokasuojan pultit ovat kunnolla kiinni
  • Tarkista lampun toiminta ja että pyörässä on kaikki vaadittavat heijastimet: takana punainen, edessä valkea, polkimissa oranssit, pinnoissa oranssit.

 

Akunhuolto sähköpyörässä

Sähköpyörän akku kaipaa myös huomiota pysyäkseen kunnossa. Älä päästä akkua koskaan kokonaan tyhjäksi. Jos akun lataustaso putoaa liian alas, ei akkua pystytä enää elvyttämään. Parasta on tietysti käyttää sähköpyörää säännöllisesti, jolloin akkua tulee myös ladattua. Pitkien seisontataukojen aikana tulee akku muistaa ladata kerran kuukaudessa-kahdessa. Suojaa akkua voimakkailta lämpötiloilta: pakkasilla kannattaa käyttää akunsuojaa. Älä jätä helteellä pyörää suoraan auringonpaisteeseen. Lataa akku huoneenlämmössä. Jos akku on seissyt ulkona pakkasessa, anna sen ensin rauhassa lämmetä sisätiloissa, ennen kuin kytket sen lataukseen. Pakkaskeleillä suosittelemme akun säilyttämistä sisällä. Vaikka akkua hoitaisi näillä ohjeilla, laskee sen teho ajan myötä. Tämä on normaalia, eikä tarkoita, että akussa olisi jotain vikaa.

Huoltopiste pyörä asiantuntija

Sinimäentie 14

02630 Espoo

Puh. 041 3185187

Sähköposti. huolto@pyora-asiantuntija.fi

Pyörähuoltomme on auki maanantaista perjantaihin 10-18 ja lauantaisin 10-16

 

Tervetuloa huollattamaan pyöräsi meille! Muista kuljetuspalvelumme: voimme noutaa ja tuoda pyöräsi huoltoon pääkaupunkiseudulta. Jos asut liian kaukana huollattaaksesi pyörän meillä, voit kysyä meiltä suosituksia paikallisista pyörähuolloista. Lähetä sähköpostia huolto@pyora-asiantuntija.fi Tästä osoitteesta tarjotaan myös teknistä tukea paikallisille pyöräliikkeille, jotka huoltavat kauttamme hankittavissa olevia pyöriä.